sluiten

Waar bent u naar op zoek?

‘Wonen en Zorg voor Ouderen op de politieke agenda’

Rond dit thema organiseert de Werkgroep Wonen van het Maatschappelijk Netwerk Utrecht (MNU) op woensdag 29 september een bijeenkomst onder leiding van Cees Grimbergen, onder meer bekend van de tv-programma’s Rondom 10 en Hollandse Zaken.

De themabijeenkomst vindt plaats op woensdag 29 september van 09:30 – 12:00 uur in de Raadszaal van het Stadhuis, Stadhuisbrug 1 in Utrecht. Wilt u meepraten over de plannen van de gemeente en bouwende partijen voor meer geschikte woningen voor senioren, met de benodigde zorgvoorzieningen, dan bent u van harte uitgenodigd. Aanmelden kan via mnu@stichting-pk.nl

Oudere bewoners van Utrecht en betrokken organisaties worden tijdens de themabijeenkomst uitgenodigd hun ervaringen te delen en met betrokken partijen in gesprek te gaan over de plannen voor meer geschikte woningen voor ouderen in Utrecht.

Door een forse stijging van hun aantal, zijn ouderen steeds belangrijker voor de (ontwikkeling van) de woningmarkt in Utrecht. Naar aanleiding van een Raadsmotie heeft de gemeente Utrecht begin dit jaar een Kopgroep geïnstalleerd onder de naam ‘Een (t)huis voor ouderen’ met als opdracht oplossingen te zoeken voor de groeiende vraag naar meer geschikte en betaalbare woningen voor ouderen.

In de Kopgroep zijn alle betrokken partijen op het gebied van bouwen, wonen en zorg voor ouderen vertegenwoordigd. Doel van de bijeenkomst is de plannen van de Kopgroep te toetsen en te versnellen. Meer over deze bijeenkomst en het complete programma vindt u op MNU-Werkgroep-Wonen-programma-29-september-2021.pdf (maatschappelijknetwerkutrecht.nl)