sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Verkiezingsdebat voor ouderen in Utrecht

Op 16 maart gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Verkiezingen waarbij veel op het spel staat. Om meer duidelijkheid te verschaffen over de verschillende verkiezingsprogramma’s organiseren ACO, KBO-Leidsche Rijn, FNV Senioren en COSBo-Stad-Utrecht gezamelijk een verkiezingsdebat op woensdag 23 februari.

65-plussers zijn de snelst groeiende groep in Utrecht, maar veel voorzieningen groeien onvoldoende mee. Daarom roepen ACO, KBO-Leidsche Rijn, FNV Senioren en COSBo-Stad-Utrecht alle 65-plussers op om te gaan stemmen.

Veel ouderen zullen zich afvragen welke partij het best past bij hun belangen en toekomst. Wat zeggen de partijprogramma’s over het bouwen van betaalbare, levensbestendige woningen? Over de zorg, over de mogelijkheden om actief in de stad mee te blijven doen? Deze vragen komen aan de orde tijdens ons debat. Dit geeft u de kans om informatie te krijgen over standpunten van de verschillende politieke partijen in Utrecht.

Het debat wordt geleid door Elisabeth van den Hoogen (www.debatdame.nl). Een stemadvies zal zeker niet klinken, hopelijk wel meer duidelijkheid over de plannen van de aanwezige partijen. U bent van harte welkom. Aanmelden is noodzakelijk via debat@cosbo-stad-utrecht.nl. Vermeld daarbij daarbij uw naam en telefoonnummer, EN of u fysiek of via Zoom aanwezig wilt zijn. Telefonisch aanmelden kan ook tot uiterlijk maandag 14 februari op maandagen en dinsdag- en donderdagochtend via 06 – 83 50 50 96.

U ontvangt een bevestiging van de aanmelding en een link voor digitale deelname. Omdat onduidelijk is hoeveel deelnemers we mogen toelaten vanwege de coronamaatregelen, kunnen we pas na 14 februari bevestigen of iedereen die graag fysiek aanwezig wil zijn ook toegelaten kan worden. Bij de bevestigingsmail zit ook een instructie over de manier waarop u de link moet gebruiken.

Het debat vindt plaats op woensdag 23 februari 2022 van 14.00-16.00 uur, met napraten in de centrale hal van het Stadhuis – Stadhuisbrug 1 – in Utrecht of via ZOOM.  Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 14 februari 2022 via debat@cosbo-stad-utrecht.nl