sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Symposium ‘Utrecht, Stad zonder Muren’

Op woensdag 25 mei organiseert ACO Seniorenplatform Utrecht in de Evangelisch-Lutherse kerk het symposium ‘Utrecht, Stad zonder Muren’ waarmee we een inkijkje bieden in alle activiteiten die de komende maanden ter gelegenheid van Utrecht 900 plaatsvinden. Het feest wordt met alle inwoners in de periode tot 11 november 2022 (Sint Maarten) gevierd.

We bieden een voorschot op het feit dat het op 2 juni 2022 precies 900 jaar geleden is dat de inwoners van Utrecht stadsrecht kregen. Tijdens het symposium worden verleden, heden en toekomst van onze stad belicht door onder meer sprekers van Het Utrechts Archief, Centraal Museum, Gemeente Utrecht en Universiteit Utrecht. Daarnaast zingen ‘Stadsgenoten’ meerdere liederen over bekende Utrechters. De bijeenkomst wordt afgesloten door een woord van de Utrechtse seniorenburgemeester Corrie Huiding-Stomp.

Utrecht 900 is een unieke gebeurtenis om met elkaar onze stad te kunnen ‘vieren’. Hierna moeten we weer 100 jaar wachten. De bijeenkomst, waarvoor wij Utrechtse senioren van harte uitnodigen vindt plaats op 25 mei, van 14:00 – 17:00 uur in de Evangelisch Lutherse kerk, Hamburgerstraat 9 in Utrecht.

Meer informatie, het volledige programma en de mogelijkheid om u aan te melden, vindt u op onze website: https://www.aco-utrecht.nl/agenda/themabijeenkomst-utrecht-zonder-muren/. Aanmelden kan nog tot 20 mei.