sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Seniorenburgemeester leest voor tijdens opening Nederland Leest

Foto: Emma van der Sloot

In november leest heel Utrecht het boek: ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls. Op 1 november nam seniorenburgemeester Corrie Huiding de eerste editie in ontvangst.

‘Ik ben erg benieuwd naar het verhaal. Vandaag heb ik tijdens de opening van Nederland Leest in de bieb een stuk uit het boek voorgelezen. Dat gaf mij alvast een leuk inkijkje. In het boek beschrijft Yvonne Keuls haar relatie met haar moeder. Thema’s als ouder worden en de Indische wortels van haar familie komen voorbij.

Vooral het thema: ‘ouder worden’ spreekt mij al seniorenburgemeester natuurlijk aan. Zelf ondervind ik het ouder worden ook aan den lijve. Je merkt het bij het opstaan. Dat gaat niet meer zo vlot als toen ik dertig was. En dat terwijl ik mij in mijn hart nog steeds 25 jaar oud voel. Dat is ook waar het boek over gaat: oud worden, maar jong blijven. Ik ben erg benieuwd wat en hoe Keuls hierover schrijft!’

Foto: Emma van der Sloot

Bent u ook zo benieuwd naar het verhaal? Haal gratis een exemplaar op bij uw bibliotheek en lees mee!