sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Columns-Berichten

Hier vindt u de columns en berichten van onze Seniorenburgemeester

Van de Seniorenburgemeester

Een van de aansprekende voorbeelden hoe Utrecht de 900e verjaardag van de stad gaat vieren is de portrettenreeks ‘Gekomen om te Blijven’ waar 900 Utrechters vertellen hoe zij in onze stad zijn gekomen en wat hen aan de stad bindt. Die stad zijn wij, met al onze verschillende gezichten. We zijn verschillend, maar hebben ook veel gemeen. Bijvoorbeeld omdat we al generaties lang verbonden zijn met Utrecht zoals mijn familie. Nieuwsgierig geworden? Luister dan naar mijn verhaal. Heeft u zelf een bijzonder verhaal of weet u iemand, geef dit dan door aan: info@gekomenomteblijven.nl!

Luister naar mijn verhaal

Op woensdag 7 april was ik samen met veel bewoners en organisaties getuige van de feestelijke overhandiging van de ‘Ouderen Special van Dreefnieuws’ . Wethouder Kees Diepeveen kreeg het 1e exemplaar uitgereikt. Wijkblad Dreefnieuws wordt op grote schaal verspreid in Overvecht. Het blad wordt gemaakt voor en door bewoners.

Deze speciale uitgave is gemaakt op verzoek van de Alliantie Seniorvriendelijk Overvecht. Er staan interviews in met ouderen en diverse tips voor activiteiten, bijvoorbeeld over wonen en veiligheid in huis. In het midden zit een uitneembare plattegrond met daarop afgebeeld waar brievenbussen, geldautomaten en buurthuizen zijn te vinden in de wijk. Al met al, een prachtig initiatief waar veel mensen plezier aan zullen beleven.

Dreefnieuws is gratis af te halen bij de bibliotheek en buurthuizen in Overvecht. De ouderenspecial is hieronder digitaal te lezen

Dreefnieuws

De themabijeenkomst van 31 maart 2021 werd ingeleid door onze seniorenburgemeester Corry Huiding-Stomp door middel van een gesproken column. De column was getiteld Verwondering en ging over het onderwerp van deze bijeenkomst: de digitaliserende wereld.

Column 31 maart 2021