sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Seniorenburgemeester

Seniorenburgemeester Corrie Huiding-Stomp ontmoet burgemeester Sharon Dijksma tijdens haar bezoek aan Wijk C. Foto: Han Ernest

Utrecht is niet alleen een stad met een historie van bijna tweeduizend jaar, maar ook een van de snelstgroeiende steden met de jongste bevolkingsopbouw van Nederland. Een historisch hart met de dynamiek van de 21e eeuw. Hier wonen ook veel senioren en dat worden er steeds meer.

Naar verwachting verdubbelt het aantal senioren zich in de komende twintig jaar. Veelal vitale senioren met een schat aan ervaring die graag hun steentje bijdragen aan de Utrechtse samenleving. Maar ook senioren die meer aandacht en zorg behoeven en het niet zonder hulp van andere Utrechters kunnen. Tegen deze achtergrond nam ACO in 2019 het initiatief om juist in het jonge Utrecht de eerste Seniorenburgemeester van Utrecht te kiezen.

De seniorenburgemeester is het Gezicht van senioren, een Luisterend oor voor senioren en de Verbindende schakel naar andere groepen in de samenleving

Seniorenburgemeester

Corrie Huiding-Stomp “Toen ACO mij vroeg of ik mij kandidaat wilde stellen voor de eerste seniorenburgemeester van Utrecht, hoefde ik niet lang na te denken. Kinderen en ouderen hadden altijd al mijn aandacht. Tijdens het jaarlijks symposium werd ik in december 2019 gekozen. Nadat ik de ambtsketting om kreeg, heb ik de aanwezigen bedankt voor het vertrouwen in mij. En ik beloofde dat ik zal proberen te bereiken dat de senioren gehoord worden in onze mooie stad. Helaas heeft corona roet in het eten gegooid en staat alles op ’n laag pitje. Maar ACO en ik, we gaan door.”