sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Bestuur

Het bestuur bestaat uit 3 – 7 personen en verdeelt onderling de functies. Alle leden van het bestuur zijn nauw verbonden met Utrecht, brengen kennis en ervaring in vanuit zeer verschillende achtergronden en zien het als hun rol om nadrukkelijk meer aandacht te vragen voor het groeiend aantal senioren in de jonge stad die Utrecht is.

Het bestuur is verantwoordelijk voor de strategie van ACO en vertaalt dit naar het Jaarplan, de Begroting en Communicatie. Seniorenburgemeester en Programmaraad zijn adviserend aan het bestuur.

De samenstelling van het bestuur is als volgt:


Voorzitter

Christa Tydeman “Zeventig jaar geleden in Utrecht geboren, nu al weer ruim twintig jaar terug. Ik was hier lid van de gemeenteraad en bestuurslid van welzijnsorganisaties. Nu al geruime tijd lid van ACO waarvan drie jaar vicevoorzitter. Waarom ACO : in onze mooie “studentenstad” moet ook de steeds groeiende groep ouderen zich thuis blijven voelen, en hier kunnen blijven wonen. Daar zetten wij ons voor in!”

Vicevoorzitter

Aandachtsgebieden:  Arbeidsmarkt  en Kwaliteit van de zorg

Thérèse van den Hurk Studeerde psychologie en bedrijfskunde,  studeerde af op organisatie en financiering van de zorg. In haar eerste baan was zij betrokken bij de herstructurering van de zorg. Vervolgens werkte zij meerdere jaren in de zakelijke dienstverlening. Thérèse vervulde meerdere (eindverantwoordelijke) leidinggevende functies en is daarnaast een ervaren toezichthouder, en professioneel actief. Zij woont sinds 1987 in Utrecht.Zij heeft veel ervaring in de ouderenzorg, en is op de hoogte van ontwikkelingen en knelpunten in de zorg voor ouderen. Die kennis en ervaring kan zij nu inzetten binnen het ACO.

Seniorenburgemeester

Adviseur van het bestuur

Corrie Huiding-Stomp “Toen ACO mij vroeg of ik mij kandidaat wilde stellen voor de eerste seniorenburgemeester van Utrecht, hoefde ik niet lang na te denken. Kinderen en ouderen hadden altijd al mijn aandacht. Tijdens het jaarlijks symposium werd ik in december 2019 gekozen. Nadat ik de ambtsketting om kreeg, heb ik de aanwezigen bedankt voor het vertrouwen in mij. En ik beloofde dat ik zal proberen te bereiken dat de senioren gehoord worden in onze mooie stad. Helaas heeft corona roet in het eten gegooid en staat alles op ’n laag pitje. Maar ACO en ik, we gaan door.”

Secretaris

Aandachtsgebied: Wonen en Zorg

Marianne Coopmans “Het aantal senioren groeit de komende jaren fors. Daarom zet ik me in voor hun belangen. Ik ben 69 jaar jong en sinds drie jaar actief in het bestuur van ACO. Mijn deskundigheid en ervaring hebben vooral betrekking op de huisvesting van senioren. Tot september 2018 werkte ik als adviseur op de afdeling Wonen van de gemeente. Nu zit ik aan de andere kant van de tafel als voorzitter van de Werkgroep Wonen van het MNU. En dat bevalt me erg goed.”

Aandachtsgebieden: Mobiliteit en PR/Communicatie

Jacques Blommendaal “In 1951 geboren in Utrecht en opgegroeid in Tuinwijk en Tuindorp. Na de studie politieke wetenschappen was ik hoofd projecten bij de Sociale Dienst van Amsterdam. Sinds 1990 terug in Utrecht. In 2008 raakte ik betrokken bij de samenwerking van ondernemers in de binnenstad van Utrecht. Van 2012 – 2018 was ik voorzitter van Centrummanagement Utrecht (CMU). Betrokken geraakt bij ACO om bij te dragen aan een toekomstgerichte manier van werken en modernisering van de communicatie”.

Penningmeester

Aandachtsgebied: Geestelijke Verzorging

Gerrit Krul “Geboren in de gemeente Zuilen, woon ik nog altijd met veel plezier in Utrecht. Na mijn actieve carriere in de zorg en als kerkelijk werker binnen de Lutherse gemeente, ben ik sinds 2017 actief binnen het bestuur van de PCOB-stad Utrecht, aanvankelijk als penningmeester en vanaf 2021 als voorzitter van de afdeling. Vanaf september 2021 treed ik toe tot het bestuur van ACO en zal ik me o.a. bezighouden met het bijhouden van de penningen. Ik verheug me op deze functie omdat de doelstelling van de ACO me aanspreekt en ik me in het bijzonder wil bezig houden met het welzijn van ouderen in onze mooie stad.”