sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Nieuws

‘Wonen en Zorg voor Ouderen op de politieke agenda’

Hoe versnellen we de opgave voor passende huisvesting voor ouderen. Vanuit dat thema organiseert de Werkgroep Wonen van het Maatschappelijk Netwerk Utrecht (MNU) op woensdag 29 september een bijeenkomst. Oudere bewoners van Utrecht en/of betrokken organisaties worden tijdens de themabijeenkomst uitgenodigd ervaringen te delen en met betrokken partijen in gesprek te gaan over actuele ontwikkelingen in Utrecht op het gebied van wonen en zorg.

Lees meer

‘Wiens taak is het om een oogje in het zeil te houden?

Het verhaal van meneer De B. (76), een geboren en getogen Utrechter die 86 dagen dood in huis lag voor zijn huisarts alarm sloeg, is absoluut geen verhaal op zich. “Heel herkenbaar en voor ons al langer een zorg”

Lees meer

1 september eerste deadline voor subsidie Utrecht 900

Op 1 september sluit de eerste termijn om bij de gemeente subsidie aan te vragen voor de viering van Utrecht 900 jaar. Heeft u dus een goed idee dan kunt u deze nog inzenden, maar doe het wel snel. De organisatie heeft al veel originele leuke ideeën ontvangen en is daar heel blij mee, maar er is nog ruimte voor meer plannen.

Lees meer

Utrecht installeert Fietsburgemeester

Beschikte Utrecht al over een seniorenburgemeester, sinds vorige week heeft de stad ook een speciale fietsburgemeester. Jelle bakker (26) gaat zich de komende twee jaar inzetten om van Utrecht een nog betere, veiliger en inclusievere fietsstad te maken. Hij wil niets liever dan nóg meer inwoners van Utrecht op de fiets te krijgen.

Lees meer

Symposium: 900 jaar Utrecht

Een zeer bijzonder symposium dit jaar in aanloop naar de viering van 900 jaar stadsrechten in Het Utrechts Archief. We kijken we niet alleen terug, maar ook naar de toekomst. Ook kiezen we met elkaar een nieuwe Seniorenburgemeester!

Lees meer

Plan voor bouw 160.000 ouderenwoningen

De komende vijftien jaar piekt in Nederland de vergrijzing om daarna, in de meeste regio's, snel af te nemen. Voor zo wel gezonde ouderen als hulpbehoevende ouderen, is er een schrijnend te kort aan passende woningen.

Lees meer

Ouderenspecial Dreefnieuws

Op woensdag 7 april was Corrie Huiding-Stomp samen met veel bewoners en organisaties getuige van de feestelijke overhandiging van de 'Ouderen Special van Dreefnieuws' . Wethouder Kees Diepeveen kreeg het 1e exemplaar uitgereikt

Lees meer

90 procent leeft ook na vaccinatie de coronaregels na

Het overgrote deel van de Nederlanders dat al geprikt is, houdt zich nog altijd gedisciplineerd aan de coronaregels. Dat blijkt uit peilingen van EenVandaag en ouderenorganisatie ANBO.

Lees meer

Ontmoeting Corrie Huiding ‘een van de krenten in de pap’

Volgens Burgemeester Dijksma is haar fysieke ontmoeting met seniorenburgemeester Corrie Huiding een van de “krenten in de pap” tijdens deze eerste periode.

Lees meer

Bellen met de seniorenburgemeester

Corrie Huiding-Stomp heeft onlangs in een brief aan zo’n 25 verzorgingshuizen in Utrecht aangeboden de bewoners van dienst te zijn. De Utrechtse seniorenburgemeester wil op deze manier iedereen tot steun zijn die het zwaar heeft in deze zware coronatijd.

Lees meer

Reactie ACO op Mobiliteitsplan Utrecht

Onlangs maakte de gemeente Utrecht het mobiliteitsplan 'Wiel met spaken' openbaar. Het de verdere uitwerking van het vorige ‘Slimme Routes, Slim regelen, Slim Bestemmen’. Vanuit ACO hebben wij een reactie hierop geschreven aan het Utrechtse college met het oog op de betekenis van het Mobiliteitsplan voor senioren.

Lees meer

‘Toetsingskader Woonbeleid, perspectief ouderen’ online aangeboden

Corrie Huiding heeft het ‘Toetsingskader Woonbeleid vanuit het perspectief van ouderen’ online aangeboden aan wethouders Maarten van Ooijen en Kees Diepeveen.

Lees meer

Nieuwe burgemeester en seniorenburgemeester

Seniorenburgemeester Corrie Huiding kijkt uit naar de kennismaking met burgemeester Sharon Dijksma: "Utrecht wordt steeds mooier met twee vrouwen aan het roer."

Lees meer

Kerstgroet van de Seniorenburgemeester

In december verstuurde onze seniorenburgemeester Corrie Huiding-Stomp ons deze kerstgroet. De aangename reactie van wethouder Anke Klein willen we u niet onthouden.

Lees meer

‘Woonbeleid Ouderen’

In november hielden we een Themabijeenkomst over Woonbeleid Ouderen.

Lees meer

Breed gedragen motie resultaat ACO-presentatie Wonen

De ACO-presentatie over Wonen voor/door senioren heeft geleid tot een breed gedragen motie tijdens de bespreking van de Programmabegroting 2021 door de Utrechtse gemeenteraad.

Lees meer

Van adviescommissie naar plek van inspiratie inzake vraagstukken van senioren

Onze nieuwe doelstelling en werkwijze is tijdens een themabijeenkomst van 30 september met de vaste kern van ACO besproken.

Lees meer

Organiseert U onze themabijeenkomsten en symposium?

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die ons ondersteunt bij het organiseren van de themabijeenkomsten en het symposium.

Lees meer