sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Nieuws

Gratis OV voor 66-plussers met een krappe beurs

Vanaf maandag 19 september start de proef Gratis OV voor 66 plus in provincie Utrecht. Mensen boven de 66 met een laag inkomen, komen vanaf dan in aanmerking voor het Gratis OV abonnement

Lees meer

Danspaleis op de Neude

Op 7 september werd Bibliotheek Neude omgetoverd tot heus danspaleis! Seniorenburgemeester Corrie Huiding-Stomp mocht het Danspaleis in de hal van de bibliotheek op de Neude openen. Oude krakers werden gedraaid op de platen

Lees meer

Seniorenburgemeester uit zorgen over komende zware tijden

Op 25 augustus verscheen in het AD een artikel over de voorspelde recessie, die ook de inwoners van Utrechters zwaar zal treffen. Naast economen van de Rabobank, komt in het stuk ook onze seniorenburgemeester Corrie Huiding-Stomp aan het woord. Zij constateert: 'Brood is niet alleen duurder, er zitten ook minder sneetjes in'

Lees meer

Symposium ‘Utrecht, Stad zonder Muren’

Op woensdag 25 mei organiseert ACO Seniorenplatform Utrecht in de Evangelisch-Lutherse kerk het symposium ‘Utrecht, Stad zonder Muren’ waarmee we een inkijkje bieden in alle activiteiten die de komende maanden ter gelegenheid van Utrecht 900 plaatsvinden. Het feest wordt met alle inwoners in de periode tot 11 november 2022 (Sint Maarten) gevierd.

Lees meer

Het programma van Utrecht 900 is bekend

Burgemeester Sharon Dijksma en wethouder Anke Klein presenteerden dinsdagmiddag in ZIMIHC Theater Zuilen wat er tussen 2 juni en 11 november allemaal gaat gebeuren. Het is een prachtig en uitgebreid programma waarmee door, voor en met Utrechters de verjaardag van de stad wordt gevierd. Er zullen tussen 2 juni en 11 november zo’n 200 unieke activiteiten zijn door de hele stad.

Lees meer

Utrecht 900 jaar

Nog even en dan is het zover! Op 2 juni vindt de aftrap plaats dat alle Utrechters vieren dat onze stad 900 jaar terug stadsrechten kreeg. Het begin van een lange periode van zelfstandigheid, bloei, neergang, groei en vernieuwing. Op 25 mei organiseren wij in dit kader het symposium 'Utrecht, stad zonder Muren' in het Utrechts Archief.

Lees meer

Welkom Kees van den Berg

Het bestuur van ACO Utrecht is onlangs versterkt met Kees van den Berg. Kees is geboren en getogen in Utrecht. Voor zijn pensionering was hij beleidsadviseur bij de gemeente Utrecht en in die rol twee jaar ambtelijk secretaris van ACO.

Lees meer

Afscheid Jacques Blommendaal

Na tweeenhalf jaar neemt Jacques Blommendaal op 1 april afscheid genomen van ons bestuur. Door zijn inspanningen is ACO een meer toegespitste koers gaan varen, hebben we een bij deze tijd passende website en is de Nieuwsbrief tot stand gekomen.

Lees meer

Samenwerking seniorenorganisaties

Sinds oktober 2021 spreken ACO en COSBO Stad Utrecht over het bundelen van krachten. Dit jaar worden verschillende (thema-)bijeenkomsten gezamenlijk georganiseerd. Ook de Nieuwsbrief gaat gezamenlijk worden uitgebracht. Het plan is om de eerste ‘duo’- Nieuwsbrief in juni het licht te laten zien. Eind van dit jaar nemen de besturen van COSBO en ACO een besluit over hoe de samenwerking vorm wordt gegeven.

Lees meer

Bericht van de seniorenburgemeester

Een van de aansprekende voorbeelden hoe Utrecht de 900e verjaardag van de stad gaat vieren is de portrettenreeks ‘Gekomen om te Blijven’ waar 900 Utrechters vertellen hoe zij in onze stad zijn gekomen en wat hen aan de stad bindt.

Lees meer

Nieuwsbrief Maart 2022

In de nieuwsbrief van maart 2022 vindt u onder meer nieuws over onze Themabijeenkomst De Fietsende Senior, het Actieplan 'Een t(h)uis voor ouderen', de Samenwerking seniorenorganisaties en veel meer.

Lees meer

De Fietsende Senior

Fietsen is een belangrijk thema in Utrecht. Sinds 2012 zijn belangrijke stappen gezet en steeds meer wordt de stad ingericht op voetgangers en fietsers. Fietsen draagt bij aan een gezonde manier van leven. Dat is evenwel niet voor iedereen weggelegd. Tegen deze achtergrond vindt in de ochtend van 20 april in het Bartholomeus Gasthuis de themabijeenkomst ‘De fietsende senior’ plaats.

Lees meer

Ondertekening Actieplan ‘Een t(h)uis voor ouderen’

Op 8 maart was het zover. Maar liefst dertien organisaties en twee wethouders zetten in het Stadskantoor hun handtekening onder het Actieplan ‘Een t(h)uis voor ouderen’. Aan dit plan is een kleine twee jaar gewerkt. Het omvat een aantal acties om de vergrijzing van Utrecht in de komende jaren op te vangen.

Lees meer

‘Ik heb het contact met mensen altijd al leuk gevonden’

ACO (Adviescommissie voor Ouderenbeleid) is Corrie de eerste seniorenburgemeester in Nederland. Ze zet zich in om het belang van concreet ouderenbeleid onder de aandacht te brengen, en te houden.

Lees meer

Seniorenburgemeester ontmoet Fietsburgemeester

Begin februari maakte onze seniorenburgemeester, Corrie Huiding - Stomp kennis met Jelle Bakker, de fietsburgemeester van Utrecht en met Tom Linssen, consulent aangepast sporten. Samen bekeken en bespraken ze wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

Lees meer

Verslag verkiezingsdebat

Op 23 februari jl. organiseerden de gezamenlijke ouderenorganisaties Platform ACO, COSBO-Stad -Utrecht, FNV Senioren, KBO-Leidsche Rijn en KBO-Stad Utrecht een verkiezingsdebat onder het motto ‘Naar een seniorvriendelijker Utrecht’. Liefst 17 politieke partijen, elf van de zittende partijen en zes nieuwe partijen, namen deel aan het debat.

Lees meer

Verkiezingdebat terugkijken

Op woensdag 23 februari organiseerden de gezamenlijke ouderenorganisaties in Utrecht, COSBO-Stad-Utrecht, Seniorenplatform ACO, FNV Senioren, KBO-Leidsche Rijn en KBO Stad-Utrecht, een geanimeerd en succesvol VERKIEZINGSDEBAT OUDEREN. Via een livestream was het debat ook op afstand (digitaal) te volgen. De livestream/video is tot woensdag 2 maart terug te kijken.

Lees meer

Jaarverslag 2021

“Het jaar 2021 heeft ondanks de beperkingen die corona met zich meebracht toch veel positiefs gebracht. Het is goed om te zien hoe ACO en samenwerkingspartners de flexibiliteit tonen om hun activiteiten voort te zetten.” Het jaarverslag 2021 van ACO Utrecht is verschenen en hier te lezen. Het verslag is ook te vinden op onze […]

Lees meer

Symposium ‘Utrecht zonder Muren’ een inkijkje

Op 25 mei 2022 nemen we met ons symposium een voorschot op het feit dat het op 2 juni 2022 precies 900 jaar terug is dat de inwoners van Utrecht stadsrecht kregen. Een feest met als thema ‘Stad zonder Muren’ om met alle inwoners in de periode tot 11 november 2022 (Sint Maarten) te vieren.

Lees meer

Verkiezingsdebat voor ouderen in Utrecht

Op 16 maart gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Verkiezingen waarbij veel op het spel staat. Om meer duidelijkheid te verschaffen over de verschillende verkiezingsprogramma's organiseren ACO, KBO-Leidsche Rijn, FNV Senioren en COSBo-Stad-Utrecht gezamelijk een verkiezingsdebat op woensdag 23 februari.

Lees meer

Jaarplan 2022

Er staat weer een nieuw jaar voor de deur. Platform ACO heeft zich bezonnen op haar activiteiten in 2022. Een deel hiervan stond ook al in 2021 op het programma. Deze moesten vanwege de geldende coronamaatregelen uitgesteld worden. In het plan treft u ondermeer een aantal speerpunten aan die gaan over de onderwerpen Kwaliteit van […]

Lees meer

Kerstgroet van de Seniorenburgemeester

Het jaar 2021 is bijna ten einde. En weer was het ene jaar met veel beperkingen door corona. Toch heb ik vele ouderen kunnen spreken door verschillende buurtcentra te bezoeken. Mijn termijn is voorlopig verlengd. In 2022 hopen we een nieuwe seniorenburgemeester te kiezen. Intussen wens ik u fijne kerstdagen en een goed 2022. Blijf gezond!

Lees meer

Nieuwsbrief december 2021

In de nieuwsbrief van december vind u onder meer nieuws over onze Themabijeenkomsten, een column van onze seniorenburgemeester, een bericht over ene bezoek van burgemeester Dijksma en meer over het Trendrapport Ouderenzorg.

Lees meer

‘Seniorenburgemeester Utrecht is bijna klaar, maar heeft het drukker dan ooit’

'Een jonkie' noemt de 69-jarige Corrie Huiding zichzelf, en dat zijn best opmerkelijke woorden want het gaat hier om de eerste seniorenburgemeester van Utrecht. In een interview met RTV Utrecht vertelt ze over haar inzet voor de belangen van oudere Utrechters.

Lees meer

Stadsdiner 2021

Seniorenburgemeester Corrie Huiding helpt met het uitdelen van maaltijden tijdens het ‘Grote Utrecht Stadsdiner’ op Wereldarmoededag op 17 oktober

Lees meer

Oog voor Utrecht bestaat 5 jaar!

Woensdagmiddag 6 oktober van 16:00 – 16:45 is de feestelijke online viering van het lustrum van Stichting Oog voor Utrecht met ‘Ouderen Online.’ Deze viering valt in de Week tegen Eenzaamheid. (30 september t/m 7 oktober) Die middag zullen 200 studenten van het ROC Midden Nederland met een verrassingspakketje op bezoek gaan bij 200 ouderen. Ze nemen een laptop mee én begeleiden hen bij deelname. De Anitaas hosten dit speciale feestje.

Lees meer

‘Wonen en Zorg voor Ouderen op de politieke agenda’

Hoe versnellen we de opgave voor passende huisvesting voor ouderen. Vanuit dat thema organiseert de Werkgroep Wonen van het Maatschappelijk Netwerk Utrecht (MNU) op woensdag 29 september een bijeenkomst. Oudere bewoners van Utrecht en/of betrokken organisaties worden tijdens de themabijeenkomst uitgenodigd ervaringen te delen en met betrokken partijen in gesprek te gaan over actuele ontwikkelingen in Utrecht op het gebied van wonen en zorg.

Lees meer

‘Wiens taak is het om een oogje in het zeil te houden?

Het verhaal van meneer De B. (76), een geboren en getogen Utrechter die 86 dagen dood in huis lag voor zijn huisarts alarm sloeg, is absoluut geen verhaal op zich. “Heel herkenbaar en voor ons al langer een zorg”

Lees meer

1 september eerste deadline voor subsidie Utrecht 900

Op 1 september sluit de eerste termijn om bij de gemeente subsidie aan te vragen voor de viering van Utrecht 900 jaar. Heeft u dus een goed idee dan kunt u deze nog inzenden, maar doe het wel snel. De organisatie heeft al veel originele leuke ideeën ontvangen en is daar heel blij mee, maar er is nog ruimte voor meer plannen.

Lees meer

Utrecht installeert Fietsburgemeester

Beschikte Utrecht al over een seniorenburgemeester, sinds vorige week heeft de stad ook een speciale fietsburgemeester. Jelle bakker (26) gaat zich de komende twee jaar inzetten om van Utrecht een nog betere, veiliger en inclusievere fietsstad te maken. Hij wil niets liever dan nóg meer inwoners van Utrecht op de fiets te krijgen.

Lees meer

Vorige1 2 Volgende