sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Nieuws

‘De Plusgids is een onmisbaar boekje’

Hij is er weer! De nieuwe Plusgids. Dit handige boekje wordt ieder jaar geactualiseerd en wijst inwoners van Utrecht de weg op het gebied van wonen, welzijn, zorg en geldzaken. Vooral ouderen, mensen met een beperking, chronisch zieken en hun mantelzorgers maken veel gebruik van de Plusgids.

Lees meer

Hoe blijven we zelfstandig wonen?

Het kan niemand ontgaan zijn dat het personeelstekort in de zorg razendsnel toeneemt, evenals het tekort aan geschikte woningen voor ouderen. Hoe kunnen we dan toch zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen? Deze vraag staat centraal op de themabijeenkomst die de Werkgroep Wonen van het Maatschappelijk Netwerk Utrecht organiseert op Woensdag 22 februari 2023 van […]

Lees meer

Theo Wennekes interim-directeur COSBO-ACO

Per 1 januari 2023 is Theo Wennekes aangesteld als interim-directeur van COSBO-ACO. Met een rijke ervaring in de sectoren waarin de organisatie actief is, zal hij vormgeven aan de nieuwe fase die COSBO-ACO ingaat. Theo Wennekes: ‘Ik woon ruim 30 jaar in Utrecht, samen met mijn partner Geertje. In mijn professionele leven ben ik, hoofdzakelijk […]

Lees meer

Seniorenorganisaties COSBO-Stad-Utrecht en ACO bundelen krachten 

Sinds 1 januari 2023 vormen belangenbehartiger COSBO-Stad-Utrecht en seniorenplatform ACO één organisatie onder de (voorlopige) naam COSBO-ACO. Het nieuwe samenwerkingsverband zet zich in voor een volwaardige plek voor alle senioren in de stad Utrecht.  In het college-akkoord 2022-2026 van Utrecht ontbreekt specifieke aandacht voor de senioren in de stad. Maar zonder de doorvertaling van de […]

Lees meer

Santa Run tegen eenzaamheid onder ouderen

Zaterdag 17 december vond in Utrecht de tweede editie van de Santa Run plaats. Honderden als kerstman geklede deelnemers liepen tijdens dit fun-evenement een eenvoudig parcours door de Utrechtse binnenstad.

Lees meer

Actieplan Lokale Alliantie Utrecht gepresenteerd

Op woensdag 30 november organiseerden seniorenplatform ACO Utrecht en COSBO-stad-Utrecht namens de Alliantie Financiële Veiligheid de conferentie ‘Senioren en Financiële Veiligheid’. Tijdens de conferentie presenteren Martin den Hartog, bestuurder ouderenzorgorganisatie Axion Continu, en Krijnie Schotel van Veilig Thuis, het Actieplan 2023 van de alliantie aan burgemeester Sharon Dijksma. Veel senioren zijn slachtoffer van in het […]

Lees meer

Danspaleis brengt ouderen samen

Op vrijdag 11 november was het een feestelijke dag. Tijdens de dag van Utrechts’ patroonheilige Sint Maarten, werd de viering van Utrecht 900 feestelijk afgesloten en trad het Danspaleis op in de bibliotheek op de Neude. Het Danspaleis is een Amsterdams initiatief en richt zich speciaal op ouderen om hen bij elkaar te brengen en […]

Lees meer

Senioren en Financiële Veiligheid

Op woensdag 30 november organiseren seniorenplatform ACO Utrecht en COSBO-stad-Utrecht namens de Alliantie Financiële Veiligheid de conferentie ‘Senioren en Financiële Veiligheid’.

Lees meer

Seniorenburgemeester leest voor tijdens opening Nederland Leest

In november leest heel Utrecht het boek: ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls. Op 1 november nam seniorenburgemeester Corrie Huiding de eerste editie in ontvangst. ‘Ik ben erg benieuwd naar het verhaal. Vandaag heb ik tijdens de opening van Nederland Leest in de bieb een stuk uit het boek voorgelezen. Dat gaf mij alvast een […]

Lees meer

65+ in de provincie Utrecht, een kijkje in de toekomst

Het aantal 65-plussers in de provincie groeit de komende jaren sterk; van 236.000 in 2021 naar 355.000 in 2040. Daarmee komen er niet alleen getalsmatig meer ouderen bij, maar verschuift ook het evenwicht.

Lees meer

Corine van Dun (69) uitgeroepen tot Mrs. Senior Pride

ACO Utrecht-bestuurslid Corine van Dun (69) is vandaag uitgeroepen tot Mrs. Senior Pride: een onderscheiding die wordt uitgereikt aan mensen die veel hebben betekend voor LHBTI+ personen. Van Dun nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam.

Lees meer

Themadag over rouw & verlies met Ingmar Heytze

Rondom Allerzielen staan we stil bij onze dierbaren die zijn overleden. Op zondag 30 oktober biedt Stichting TrösT samen met Humanitas een troostrijk programma aan in de Ce

Lees meer

10e editie ‘EET met je hart’

De dagen worden korter en guurder. Voor de ruim 700.000 eenzame ouderen in ons land breekt hiermee een extra moeilijke tijd aan: nóg meer binnenshuis, nóg minder aanspraak, nóg vaker alleen. Stichting Met je hart rekent af met eenzaamheid onder ouderen door structurele ontmoetingen te organiseren.

Lees meer

Gratis OV voor 66-plussers met een krappe beurs

Vanaf maandag 19 september start de proef Gratis OV voor 66 plus in provincie Utrecht. Mensen boven de 66 met een laag inkomen, komen vanaf dan in aanmerking voor het Gratis OV abonnement

Lees meer

Danspaleis op de Neude

Op 7 september werd Bibliotheek Neude omgetoverd tot heus danspaleis! Seniorenburgemeester Corrie Huiding-Stomp mocht het Danspaleis in de hal van de bibliotheek op de Neude openen. Oude krakers werden gedraaid op de platen

Lees meer

Seniorenburgemeester uit zorgen over komende zware tijden

Op 25 augustus verscheen in het AD een artikel over de voorspelde recessie, die ook de inwoners van Utrechters zwaar zal treffen. Naast economen van de Rabobank, komt in het stuk ook onze seniorenburgemeester Corrie Huiding-Stomp aan het woord. Zij constateert: 'Brood is niet alleen duurder, er zitten ook minder sneetjes in'

Lees meer

Symposium ‘Utrecht, Stad zonder Muren’

Op woensdag 25 mei organiseert ACO Seniorenplatform Utrecht in de Evangelisch-Lutherse kerk het symposium ‘Utrecht, Stad zonder Muren’ waarmee we een inkijkje bieden in alle activiteiten die de komende maanden ter gelegenheid van Utrecht 900 plaatsvinden. Het feest wordt met alle inwoners in de periode tot 11 november 2022 (Sint Maarten) gevierd.

Lees meer

Het programma van Utrecht 900 is bekend

Burgemeester Sharon Dijksma en wethouder Anke Klein presenteerden dinsdagmiddag in ZIMIHC Theater Zuilen wat er tussen 2 juni en 11 november allemaal gaat gebeuren. Het is een prachtig en uitgebreid programma waarmee door, voor en met Utrechters de verjaardag van de stad wordt gevierd. Er zullen tussen 2 juni en 11 november zo’n 200 unieke activiteiten zijn door de hele stad.

Lees meer

Utrecht 900 jaar

Nog even en dan is het zover! Op 2 juni vindt de aftrap plaats dat alle Utrechters vieren dat onze stad 900 jaar terug stadsrechten kreeg. Het begin van een lange periode van zelfstandigheid, bloei, neergang, groei en vernieuwing. Op 25 mei organiseren wij in dit kader het symposium 'Utrecht, stad zonder Muren' in het Utrechts Archief.

Lees meer

Welkom Kees van den Berg

Het bestuur van ACO Utrecht is onlangs versterkt met Kees van den Berg. Kees is geboren en getogen in Utrecht. Voor zijn pensionering was hij beleidsadviseur bij de gemeente Utrecht en in die rol twee jaar ambtelijk secretaris van ACO.

Lees meer

Afscheid Jacques Blommendaal

Na tweeenhalf jaar neemt Jacques Blommendaal op 1 april afscheid genomen van ons bestuur. Door zijn inspanningen is ACO een meer toegespitste koers gaan varen, hebben we een bij deze tijd passende website en is de Nieuwsbrief tot stand gekomen.

Lees meer

Samenwerking seniorenorganisaties

Sinds oktober 2021 spreken ACO en COSBO Stad Utrecht over het bundelen van krachten. Dit jaar worden verschillende (thema-)bijeenkomsten gezamenlijk georganiseerd. Ook de Nieuwsbrief gaat gezamenlijk worden uitgebracht. Het plan is om de eerste ‘duo’- Nieuwsbrief in juni het licht te laten zien. Eind van dit jaar nemen de besturen van COSBO en ACO een besluit over hoe de samenwerking vorm wordt gegeven.

Lees meer

Bericht van de seniorenburgemeester

Een van de aansprekende voorbeelden hoe Utrecht de 900e verjaardag van de stad gaat vieren is de portrettenreeks ‘Gekomen om te Blijven’ waar 900 Utrechters vertellen hoe zij in onze stad zijn gekomen en wat hen aan de stad bindt.

Lees meer

Nieuwsbrief Maart 2022

In de nieuwsbrief van maart 2022 vindt u onder meer nieuws over onze Themabijeenkomst De Fietsende Senior, het Actieplan 'Een t(h)uis voor ouderen', de Samenwerking seniorenorganisaties en veel meer.

Lees meer

De Fietsende Senior

Fietsen is een belangrijk thema in Utrecht. Sinds 2012 zijn belangrijke stappen gezet en steeds meer wordt de stad ingericht op voetgangers en fietsers. Fietsen draagt bij aan een gezonde manier van leven. Dat is evenwel niet voor iedereen weggelegd. Tegen deze achtergrond vindt in de ochtend van 20 april in het Bartholomeus Gasthuis de themabijeenkomst ‘De fietsende senior’ plaats.

Lees meer

Ondertekening Actieplan ‘Een t(h)uis voor ouderen’

Op 8 maart was het zover. Maar liefst dertien organisaties en twee wethouders zetten in het Stadskantoor hun handtekening onder het Actieplan ‘Een t(h)uis voor ouderen’. Aan dit plan is een kleine twee jaar gewerkt. Het omvat een aantal acties om de vergrijzing van Utrecht in de komende jaren op te vangen.

Lees meer

‘Ik heb het contact met mensen altijd al leuk gevonden’

ACO (Adviescommissie voor Ouderenbeleid) is Corrie de eerste seniorenburgemeester in Nederland. Ze zet zich in om het belang van concreet ouderenbeleid onder de aandacht te brengen, en te houden.

Lees meer

Seniorenburgemeester ontmoet Fietsburgemeester

Begin februari maakte onze seniorenburgemeester, Corrie Huiding - Stomp kennis met Jelle Bakker, de fietsburgemeester van Utrecht en met Tom Linssen, consulent aangepast sporten. Samen bekeken en bespraken ze wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

Lees meer

Verslag verkiezingsdebat

Op 23 februari jl. organiseerden de gezamenlijke ouderenorganisaties Platform ACO, COSBO-Stad -Utrecht, FNV Senioren, KBO-Leidsche Rijn en KBO-Stad Utrecht een verkiezingsdebat onder het motto ‘Naar een seniorvriendelijker Utrecht’. Liefst 17 politieke partijen, elf van de zittende partijen en zes nieuwe partijen, namen deel aan het debat.

Lees meer

Verkiezingdebat terugkijken

Op woensdag 23 februari organiseerden de gezamenlijke ouderenorganisaties in Utrecht, COSBO-Stad-Utrecht, Seniorenplatform ACO, FNV Senioren, KBO-Leidsche Rijn en KBO Stad-Utrecht, een geanimeerd en succesvol VERKIEZINGSDEBAT OUDEREN. Via een livestream was het debat ook op afstand (digitaal) te volgen. De livestream/video is tot woensdag 2 maart terug te kijken.

Lees meer

Vorige1 2 Volgende