sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Hoe blijven we zelfstandig wonen?

Foto: Adobe Stock

Het kan niemand ontgaan zijn dat het personeelstekort in de zorg razendsnel toeneemt, evenals het tekort aan geschikte woningen voor ouderen. Hoe kunnen we dan toch zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen? Deze vraag staat centraal op de themabijeenkomst die de Werkgroep Wonen van het Maatschappelijk Netwerk Utrecht organiseert op Woensdag 22 februari 2023 van 9.30 tot 12.00 uur in het (oude) Stadhuis van Utrecht, Stadhuisbrug 1

De bijeenkomst wordt ingeleid door twee sprekers. Yvonne Witter van het Platform ZorgSaamWonen schetst vanuit het beleid met welke problemen we in de toekomst te maken krijgen en wat mogelijke oplossingen zijn. Hans Schut, vrijwilliger voorlichting WMO bij de gemeente Utrecht geeft een kijkje in de praktijk van wonen en zorg. Daarna gaan we met u als senior in gesprek over hoe u zo lang mogelijk wilt/kunt blijven wonen en wat hiervoor nodig is. De themabijeenkomst is niet alleen interessant voor senioren (jong en oud) maar ook voor vertegenwoordigers van organisaties die bij wonen en zorg van senioren betrokken zijn.

Noteer deze datum alvast in uw agenda of meld u meteen aan door een email te sturen aan mnu@stichting-pk.nl. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 17 februari.

De Werkgroep Wonen van het MNU is een samenwerkingsverband van de Utrechtse Adviescommissie LHBTIQ+, COSBO-ACO, Saluti, WMO Cliëntenraad Utrecht en Solgu.