sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Het programma van Utrecht 900 is bekend

Burgemeester Sharon Dijksma en wethouder Anke Klein presenteerden dinsdagmiddag in ZIMIHC Theater Zuilen wat er tussen 2 juni en 11 november allemaal gaat gebeuren. Het is een prachtig en uitgebreid programma waarmee door, voor en met Utrechters de verjaardag van de stad wordt gevierd. Er zullen tussen 2 juni en 11 november zo’n 200 unieke activiteiten zijn door de hele stad.

Op 2 juni beginnen de festiviteiten. Het is dan precies 900 jaar geleden dat keizer Hendrik de Vijfde Utrecht stadsrechten verleende. Alle Utrechters die op die dag jarig zijn, worden uitgenodigd aan het einde van de middag om in de Zadelstraat en op de Mariaplaats hún en de verjaardag van de stad te vieren.

Letterlijk hoogtepunt op 2 juni is het optreden van de Utrechtse band Kensington vanaf de Domtoren. Ook Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig speelt mee op het carillon. Verder zijn ook álle Utrechtse musea de hele dag gratis te bezoeken.

Het programma verbindt het grote wielerevenement de Vuelta met het feest van 900 jaar stadsrechten. Net als het internationale Leading Voices festival en het ‘Rondje Singel’: na twee jaar kunnen we de opening van de Singel in september echt vieren. En ook de Canal Pride op zaterdag 4 juni staat in het teken van Utrecht 900.

De afsluiting van Utrecht 900 jaar stadsrechten is op 11 november met de Parade zonder Muren. Een uitgebreide variant van de Sint Maarten Parade. Op utrecht900.nlis steeds het actuele programma te vinden. Lees het hele bericht hier