Themabijeenkomst ACO 25 september 2019 Wonen in de Merwedekanaalzone

Datum: 25 september 2019

Tijd: 10.45 - 12.00 uur

Locatie: Oude Stadhuis, Raadszaal, Korte Minrebroederstraat 2 te Utrecht

In de Merwedekanaalzone zijn er plannen voor het bouwen van 6.000 tot 9.000 nieuwe woningen. De Werkgroep Wonen van het Maatschappelijk Netwerk Utrecht (MNU) is al geruime tijd in overleg met de gemeente Utrecht over het bouwen van geschikte woningen in dit gebied voor senioren en mensen met een beperking. Immers, hun aantal groeit in de (nabije) toekomst fors en het aantal geschikte woningen blijft hierbij ver achter.

Graag willen wij met u in gesprek over vragen als: welke woonvormen zijn nodig;  gaat het hierbij om koop- en/of (sociale) huurwoningen; en welke voorzieningen zijn nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen?

Het gesprek wordt ingeleid door Daniëlle Harkes, deskundige Wonen. Zij was als adviseur werkzaam bij het Kenniscentrum voor Wonen en Zorg. Zij zal een beeld schetsen van de woonsituatie van senioren en mensen met een beperking nu en in de toekomst.

Om uw stem te laten horen bij de gemeente Utrecht  en de  bouwende partijen in de
Merwedekanaalzone is het belangrijk dat wij van u horen wat uw wensen en vragen zijn. Daarom bent u van harte welkom. Praat erover en neem ook andere belangstellenden mee!

Graag tot ziens op woensdag 25 september.

Klik hier voor de uitgebreide uitnodiging.