sluiten

Waar bent u naar op zoek?

Danspaleis op de Neude

Op 7 september werd Bibliotheek Neude omgetoverd tot heus danspaleis! Seniorenburgemeester Corrie Huiding-Stomp mocht het Danspaleis in de hal van de bibliotheek op de Neude openen. Oude krakers werden gedraaid op de platendraaier en de voetjes gingen van de vloer.

Omdat het openbaar vervoer die dag in Utrecht staakte waren we bang dat er weinig mensen zouden komen. Zoals de foto’s laten zien waren er toch veel senioren aanwezig, en werd er volop gedanst. Het was de afsluiting van het project “Ouderen in de Wijk” georganiseerd door de bibliotheek Utrecht. De bibliotheek blijft in samenwerking met andere organisaties doorgaan met bijeenkomsten voor senioren te organiseren.

De Bibliotheek Utrecht heeft de afgelopen jaren diverse activiteiten voor ouderen georganiseerd vanuit het project Ouderen in de Wijk. Dat project is in 2015 gestart, dankzij een Europese subsidie, om (dreigend) isolement bij ouderen uit kwetsbare groepen tegen te gaan. In Utrecht hebben in de tussentijd rond de 1.000 senioren aan het project deelgenomen. In de Bieb Neude waren zij allemaal welkom om samen te dansen!