TIP

Misschien hebt u er al eerder van gehoord?  Het fenomeen ICE (In Case of Emergency)?

Het gaat hier om het inbrengen van het telefoonnummer op uw mobiele-  of uw vaste telefoon als er gebeld moet worden naar een persoon als U in nood bent. Toen de papieren agenda’s nog volop in omloop waren, was er op een van de eerste  pagina’s de mogelijkheid om een telefoonnummer te vermelden, in het geval een arts, politie of andere hulpverlener een naaste van het slachtoffer wilde informeren. In ons digitale tijdperk is daar een variant op gevonden. U brengt onder de contactpersonen de naam in “ICE” en het telefoonnummer van diegene, die dan gebeld moet worden. Tegenwoordig zijn hulpverleners ervan op de hoogte dat ze op mobiele en vaste telefoons kunnen kijken onder “ICE”. Dit is een internationaal fenomeen geworden.